Massage info

 

Ontspanningsmassage:

Deze massage is een rustige, zachte en relaxende massage. Gericht op het bestrijden van stress heeft deze massage een diepe en rustgevende werking met behulp van natuurlijke massageolie. Bij uitstek geschikt om je eens lekker te laten verwennen. Afhankelijk van de wensen kan de ontspanningsmassage zich specifiek richten op een gewenst gebied.

 

Sportmassage:

Is een combinatie van de ontspannings- en klassieke massage.

 

Ayurvedische massage:

Wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage, waarbij ook de buik, borst en het hoofd meegenomen ‘kunnen’ worden.

Het is een zachte massage die afgestemd wordt op de persoon (ook wel zijn of haar ‘dosha’ genoemd). De 3 dosha’s; Vata, Pitta en Kapha – opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde – bepalen hoe de massage het beste gegeven kan worden, wat de levensstijl is die het beste bij jou past en welke voedingsstoffen jou het beste bekomen.

Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.

Wil je meer weten over welk type mens jij bent? Dan kunnen we dit bij een intake

bespreken en stellen we de ayurvedische constitutie vast. De massageolie wordt speciaal op jouw constitutie afgestemd.

 

Hotstone massage:

Deze massage kan behulpzaam zijn bij ondermeer spierpijnen, spier verstuikingen en -spanningen, een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma, fibromyalgie, veel menstruatieproblemen en door zijn ontspannende werking bij stress (maar niet bij burnout) en angstgevoelens.

Hotstone massage wordt gegeven met olie en door de natuur mooi afgeronde lavastenen. Tijdens de massage wordt vooral de huid en de spieren gemasseerd. Hotstone massage heeft ook een energetisch aspect door de samenstelling  van de stenen. Door de warmte van de stenen werkt een hotstone massage vaak dieper door dan een gewone massage.

Als warmte weldadig voor je voelt is het een heerlijke verwenmassage.

Stoel massage:

Ontspannende massage met je kleding aan op een ergonomische stoel.Het is een stevige massage. Je zit comfortabel, je hoeft je niet uit te kleden en er is geen gebruik van olie. Tevens is deze stoel massage ook te boeken door bedrijven, organisaties en bij evenementen.

Triggerpoint massage:

Triggerpoint is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of  gevoelloosheid veroorzaakt. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van een of  andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van de spieren. Het opvallende is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de spierknoop zich bevindt. Eén van de methodes om triggerpoints tot rust te brengen is een behandeling met een ‘triggerpoint’ massage.

Cupping massage:

Cupping, ‘koppen zetten’, of vacuümtherapie zijn namen voor deze therapievorm met een lange historie. Deze methode komt uit China en was vroeger ook wijd verbreid in de Mediterrane wereld en in het Oosten van Europa. Hippocrates, de oude Griekse geneesheer, gebruikte deze therapie al zo’n 300 jaar voor Christus.

Wanneer cupping

Bij blessures. Een verkeerde beweging, een vermoeide spiermassa, of vastzittende spieren kunnen hevige pijn veroorzaken met als gevolg een minder goede bloedcirculatie in het lichaam. Het doel is deze stagnatie in de spieren en weefsels op te heffen en een verbeterde afvoer van de afvalstoffen te stimuleren.

Bij blokkades in de energie doorstroming. Het stelsel van meridianen zorgt voor de doorstroming van energieën door ons lichaam. Als er ergens in die banen een blokkade ontstaat dan moet er ergens anders in het energiestelsel een onderenergie zijn. Met cupping wordt de geblokkeerde energie vrijgemaakt.

Bij bindweefsel verklevingen. Als er verklevingen in het bindweefsel ontstaan wordt de doorstroming van voedingsstoffen, afvalstoffen, lymfevocht verstoord. Verklevingen kunnen we voelen en zelfs soms zien door bijvoorbeeld intrekkingen, verhoogde spanningen of mindere verschuifbaarheid van de huid. Ik merk deze verklevingen vooral bij mensen die veel met de PC werken, of door stress spanningen opslaan in nek, rug en/of schouders. Door de cuppingmassage worden deze verklevingen losgewerkt.

Het kan wel even een raar gevoel geven door de kracht van het vacuüm, maar de meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Juist als prettig!

Cupping kan een reactie, zoals blauwe plekken of rode strepen, achterlaten op de huid. Dit zal binnen enkele dagen verdwijnen. Houd eventueel rekening met je aankleding na de behandeling (hoewel sommige beroemdheden juist pronken met deze plekken, op het strand of tijdens sport   😉   .

Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

De werking van Cupping: stimulerende dieptewerking
Met Cupping therapie werk ik met siliconen  en kunststof cups op de huid. Met beleid wordt vacuüm toegepast op de cup, waarbij stimulatie plaatsvindt van de huid en onderliggend bindweefsel. De cups kunnen zeer gericht op specifieke plekken op het lichaam worden gezet. Waar de cups worden geplaatst, en hoe intensief de behandeling is, hangt af van de persoon en de reden van behandeling.

Cupping heeft een sterke invloed op de huid, het bindweefsel, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Bij de toepassing van Cupping therapie zie je door de plaatsing en massage met de cups een plaatselijke reactie op de huid, die rood tot donkerblauw kan kleuren. Het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de cupping is gedaan, en nodigt zo het lichaam uit om het zelfgenezend vermogen in te zetten. Bij Cupping kan de energie weer vrijer stromen door het lichaam en worden blokkades verminderd of opgeheven. Cupping is onder meer werkzaam bij:

 • spier- en gewrichtsklachten
 • rug-, nek- en schouderpijn
 • muisarm (rsi)

Effect
Afvalstoffen in de dieper gelegen weefsels worden aan het huidoppervlak gebracht en kunnen zo beter door het lichaam worden afgevoerd.
De stofwisseling wordt geactiveerd en de weerstand wordt verhoogd. Onder de cups treed een zeer sterke doorbloeding op waardoor spierknopen verdwijnen. Tevens worden verklevingen losgemaakt.

Cupping kan soms gevoelig zijn maar wordt meestal als prettig en met opluchting ervaren.

Contra-indicaties
Bij deze massage gelden specifieke redenen wanneer je géén cupping massage mag ondergaan:

 • afwijkende moedervlekken en andere huidvlekken
 • bloedverdunners bij hartklachten
 • couperose/rosacea
 • hemofilie
 • epilepsie
 • ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen
 • vers littekenweefsel (litteken ouder dan 4 maanden kan prima en is juist gunstig/aanbevolen!).
 • oedeem
 • tuberculose
 • tumoren
 • spasmen
 • burnout

Bij twijfel: raadpleeg altijd je arts voorafgaand aan de massage.

Een massage cadeau geven is het persoonlijkste geschenk om te geven. Een moment van puur ontspannen en genieten.

Leuk om te geven… heerlijk om te krijgen!

Wil je een cadeaubon komen ophalen bij de salon, kan je me belle of mailen en leg ik de bon klaar.Opsturen kan ook, geef dan je gegevens door per mail en na betaling wordt de bon direct verstuurd.

(massagedijojo@gmail.com)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven